dimecres, 3 d’octubre del 2012

Un empresari exemplar


Avui he sentit per la ràdio, esmaperdut, les declaracions del senyor Antoni Escudero, president dels hotelers gironins. Ha fet una apologia del tot s’hi val. Ha culpat dels mals resultats del sector d’aquest estiu el Pla director territorial de l’Empordà demanant directament que s’anul·li perquè és cosa de quatre ecologistes del segle XIX. Ha carregat contra l’entrada en vigor de la taxa turística i s’ha lamentat de què a casa nostra no s’hi instal·lin projectes com Eurovegas o Barcelona World.
I he pensat, deixeu-me dir-li un parell de coses:
Senyor Escudero, m’agradaria poder dir-li que els empresaris com vostè són els que estan destruint aquest país. El turisme d’”oci i clima” com diu vostè, només s’aguanta amb preus cada vegada més baixos perquè la competència d’altres destinacions dóna més qualitat amb millors preus. I els preus baixos només els poden suportar tenint gent cada vegada més temporera i menys preparada -als quals els paguen sous de misèria- i mantenint les instal·lacions al límit de la seva qualitat.
El turisme de masses de sol i platja té els dies comptats al nostre territori perquè durant molt de temps han estat exprimint la gallina dels ous d’or i ara, la gallineta ha dit que prou.
Molts dels empresaris que vostè hauria de representar, fa temps que s’han adonat que el paisatge incontestable que tenim, acompanyat d’una gastronomia variada i extraordinària, amb productes de proximitat ben elaborats, fan un maridatge magnífic amb un servei cuidat i amb una oferta cultural que té en compte els valors peculiars de l’espai on s’ubica l’establiment.
Aquest és el turisme que permet mantenir-se amb el temps perquè cada vegada hi ha més ciutadans i ciutadanes a tota Europa que aprecien i busquen els valors d’uns dies de descans respectuosos amb el paisatge, amb el territori i amb les persones.
Això sí, no serà un turisme de masses ni de guanys immediats, però serà més perdurable perquè seguirà tenint de forma continuada l’empremta de la qualitat.
Senyor Escudero, si us plau, no m’agafi tics d’una mena d’Adelson a la manxego-catalana, perquè em penso que aquestes opinions tenen poca requesta entre una bona part de l’empresariat hoteler gironí. Parli, si us plau, per exemple, amb el Patronat de la Costa Brava centre que tinc la sensació que defensa un model  turístic ben diferent del que vostè vol promoure.
Ah!, i perdoni una opinió: carregar contra la premsa per haver informat amb detall i eficiència dels incendis de l’Alt Empordà i per això haver perdut clientela em fa pensar que potser no sap ben bé quin és el seu lloc com a empresari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada