dijous, 14 de març del 2013

Qui defensa la funció pública?

Tenim els sindicats de la funció pública indignats. I amb raó. El govern ha decidit retallar novament una paga extra de tota la funció pública perquè no hi ha diners.
D'acord. No hi ha diners. Agafem el camí fàcil: trenco els acords adquirits amb els meus treballadors i els pago novament un 8% menys de salari. Total, són treballadores i jo sóc de la classe superguai... que es fotin.
A més tinc deutes amb les entitats financeres. A aquests no els aniré a demanar que reestructurem el deute i que ja els pagaré quan pugui... tan malament com s'ho estan passant els pobres bancs i les caixes amb la crisi.
A més, he de pagar els concessionaris d'autopistes i les empreses constructores. Amb aquests no puc qüestionar drets adquirits perquè em tenen agafat pel d'això...
Els sindicats es queixen que encara no hi ha cap previsió de pressupost per l'any corrent, que no els han ensenyat ni un sol número d'aquells que justifiquen que s'hagi de retallar el seu sou i no una altra cosa, però que la decisió de retallar ja està presa. Que l'única negociació que hi ha hagut és: per on vols que tallem, per la dreta o per l'esquerra?
Avui hem donat suport al Parlament a una moció que demanava que es deixés sense efecte aquesta retallada, que es negociés amb la part social i que no se'ls acudís aplicar ara la reforma laboral també a la funció pública que, de moment, no hi entra.
Doncs bé, no s'ha aprovat. I ERC ha tornat a salvar el cul a CiU dient que està en contra de les retallades però que s'ha de retallar bé, i presentant una mena de refregidet amanit per no fer tanta sang.
Vaja, li ha regalat un pot de vaselina perquè no ens faci mal.
I el problema és que en el retrat de les votacions ens hem quedat molt poquets amb el color verd en defensa de la funció pública.
Perquè la retallada als funcionaris és doble: als qui treballen a la funció pública i als qui reben el servei, que es prestarà en condicions pitjors. Això sí, com sempre, tothom queda cada dia més retratat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada